5 voorspellingen voor spelletjes in 2016
Het spelen van online spelletjes is al erg ver gekomen in een zeer korte tijd. 30 jaar geleden, bestonden er natuurlijk nog geen Playstation of Xbox. Ook waren er nog geen GameBoy, geen Nintendo 64 en tot aan het begin van 1990 was er zelfs nog geen internet.

Tegenwoordig is er echter een groot en ruim aanbod van spellen dat je kan spelen. Dit op een nog groter aantal van verschillende apparaten waarop je ze kan spelen. En dit aantal gaat alleen maar omhoog. Zodoende hebben we dus onze glazen bol er eens bij gepakt en gekeken naar het jaar 2016. Zo zijn we tot vijf belangrijke voorspellingen gekomen over de toekomst van het gamen.

Games zullen generaties overstijgen

De tijd waarin alleen kinderen op de kamer bleven om spelletjes te spelen is langzaam voorbij aan het gaan. Dezer dagen, zijn het de families die juist bij elkaar komen in de woonkamer(s) van het huis om met elkaar te spelen. Research heeft uitgewezen dat bijna 75% van de ouders actief met de kinderen meespeelt. Deze ouders zijn vaak deel van de eerste generatie die zelf opgroeide met video spelletjes. Het is dus erg logisch dat ze de spellen van deze tijd natuurlijk zelf ook leuk vinden.

Er zullen veel verschillende manieren om te spelen komen

Er zal langzaam maar zeker een verschuiving plaatsvinden van de consoles en computers waarop spellen nu nog vaak gespeeld worden. De spellen zullen onderdeel gaan uitmaken van het leven en de fysieke zaken in een kamer of ruimte. Alternatieve controllers of "knoppen" geplaatst in de kamer kunnen wel eens de norm gaan worden. Door de snelle verandering van de hedendaagse techniek is dit ook een logische stap.

Spellen en social media overlapping

De trend die er nu al bestaat onder spelers van online spelletjes, namelijk het opbouwen van een grote en betrokken community, zal waarschijnlijk een grotere en belangrijkere rol gaan innemen. Zowel bij het bouwen van netwerken binnen een spel maar ook voor het delen van resultaten op platformen zoals bijvoorbeeld Twitter, Tumblr of Instagram.

Spellen ontworpen en verfijnd door spelers

Door de grote mate van (online) connecties en de verschillende platformen om contact met elkaar te houden, is het logisch dat ook game developers direct feedback krijgen van de spelers. Deze feedback kan er voor zorgen dat er aanpassingen kunnen worden gedaan om de game beter te laten afstemmen op de spelers, of juist aantrekkelijker te maken voor niet-spelers. Het helpt de game ontwerpers ook om een vaste groep testers en gebruikers bij de hand te hebben om veranderingen aan voor te leggen. Het is vrij logisch dat deze groep zal veranderen in een loyale groep van ambassadeurs van dit spel.

Virtual reality word werkelijkheid

De meeste experts zijn het er al over eens dat Virtual Reality de grootste verandering voor spelletjes zal worden. Er is al sterk bewijs te vinden dat er hard gewerkt wordt aan deze nieuwe vorm van games, bijvoorbeeld in de verschillende patent aanvragen van toppers zoals Microsoft, Google en natuurlijk HTC. Men is allemaal druk bezig met de ontwikkeling van draagbare techniek op dit vlak. Het hoeft natuurlijk weinig uitleg dat dit een volledig nieuwe wereld zal openen voor de spellers van verschillende spellen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar logische voorspellingen van ontwikkelingen die op de komst zijn. Geen twijfel mogelijk dat er natuurlijk veel meer verassingen aan zitten te komen. We houden dan ook de glazen bal gereed en hopen je tijdig te kunnen informeren, zodat je niet plaats hoeft te nemen in de wachtrijen.

Sitemap | Adverteren | Contact | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2001 - 2015 NetSpelletjes