Hoe beter te worden in elke video game
Je leest het goed. Gefeliciteerd. Je hebt dit artikel gevonden! Het is de zogenoemde heilige graal voor gamers. De bijbel vol uitleg en het geheim om beter te worden met elk online spelletje. Ben dus erg voorzichtig en bedachtzaam met wie je dit artikel deelt. Inmiddels zijn er 3 auteurs vermist geraakt na bijdrage aan dit stuk. Bewaar deze kennis dus goed, je bezit hierna immers de kennis om een grootmeester der online games te worden. Gebruik deze kracht verstandig.

Train je duimen

Er zit niet zoveel verschil tussen nerds en sporters als je zou denken. Beide groepen, staan vaak uren te wachten, gekleed voor een evenement, om iets waar ze zelf van menen diep bij betrokken te zijn waar te nemen – terwijl ze eigenlijk niet opgemerkt worden. En nu, met competitief gamen, hebben nerds eindelijk ook een eigen competitie! En of je nu een atleet of een leet-op-het-www bent, het eerste om mee te beginnen is: de warming up.

Het stretchen van je duimen, kan je helpen om er voor te zorgen dat je handen langer meegaan. Dit zorgt ervoor, dat als je na uren spelen eindelijk voor de eindbaas staat, je zwaard tevoorschijn haalt om uit te halen, niet afgaat omdat je duim niet meer wil bewegen. Een echte aanrader dus!

Schaamteloos valsspelen

Vroeger.. toen we nog games speelde op onze Super Nintendo, en misschien een Power Unlimited leende van een vriend aan de overkant van de straat, was dat alles wat er was. Je stond er helemaal alleen voor. Zelfstandig diende je alle geheimen, trucjes en verborgen zones in een spel te gaan ontdekken. Rumoeren over het bestaan van zulke trucjes gingen natuurlijk de ronde over het schoolplein. Maar toch. Je diende ze allemaal zelf uit te zoeken en te testen.

Maar nu niet meer. Het Internet, de grootste spoiler des levens, bied je toegang tot meer informatie dan de AIVD vastlegt. Alle spoilers, alle technieken liggen aan je vingertoppen (die dien je dus natuurlijk ook te stretchen naast de duimen!) dankzij de hedendaagse techniek. Zit je vast in level 3? Dan is er een website. Weet je echt niet welk logo je dient te raden? Hier is een youtube video. Wil je altijd winnen? Dan zijn hier de mogelijkheden.

Oudgediende zullen dit omschrijven als 'cheaten'. Walkthroughs? Dat meen je toch niet serieus? Toen ik klein was, liepen we tot onze oksels in de sneeuw om de Princes te redden. Kennis is macht! Het is OK om te zeggen dat je niet goed genoeg bent en hulp nodig hebt. Zolang je maar plezier hebt. Zelf wij – spelletjesfanaten – hebben het gedaan om verder te komen in games. En, omdat game-makers weten hoe het voelt, compenseren ze de games om het mogelijk te maken. Dus: ben schaamteloos.

Oefen, oefen, oefen!

Elke digitale-game-sensei die je tegenkomt, zal je vertellen dat je heel veel zult moeten oefenen. Ga dus niet opzoek naar een leer-meester, maar doe het zelf. Stop nooit met het teruggaan naar oudere levels, als je moeten hebt. Elk spelletje leert je onderweg hoe het werkt, gedurende je tocht. Dus het opnieuw leren van fundamentele zaken in een level, zal je helpen om uitdagingen die je tegenkomt beter de baas te kunnen.

Herken de patronen

Bijna elk spelletje dat je gratis online speelt, bevat patronen. Je kunt deze afmaken, erin meegaan of ze doorbreken. Als je een spelletje speelt, dat gebaseerd is op een karakter dat je erg aanspreekt (Thumb Raider, iemand?), is het eenvoudig om de patronen te missen. Maar, als je de patronen van afbeeldingen, tegenstanders of kamers begint te doorzien, dan zul je langzaam in staat zijn het spel te verslaan.

Ook is het zo, dat game-designers altijd uitgaan van het ergste scenario. Ze zullen je dus altijd informeren met alles wat je weten moet. Let dus goed op de patronen binnen een spel en probeer deze te herkennen. Focus niet alleen op dat mooie karakter, zie het hele spel in één. Het is belangrijk om accuraat en snel te kunnen reageren. Op voorhand weten wat er gebeuren gaat, stelt je in staat tijdig te anticiperen waardoor je nooit voor verassingen zult komen te staan.

Blijf clean

Zoals met elke andere sport, wil je natuurlijk je lichaam niet vervuilen met schadelijke zaken. Suiker, cafeïne, alcohol en drugs zorgen er uiteindelijk alleen maar voor dat je er slecht spelen zal. In de spelletjes-wereld bestaat er niet zoiets als de Tour-de-France, dus zorg er dan ook voor dat je lichaam in een natuurlijke staat blijft verkeren.

Alcohol is natuurlijk vrij duidelijk, het maakt dat je denkt dingen geweldig aan te pakken, terwijl je er eigenlijk niets van bakt. Suiker en cafeïne daarentegen maken je meer prikkelbaar en geïrriteerd waardoor je in sommige games zult overreageren.

Neem pauze bij het voelen van frustratie

Je kent het vast wel. Ben je net lekker bezig, verlies je op het laatste moment. Voor velen spellers van spellen, heeft dit tot gevolg gehad dat (rand)apparatuur sneuvelde. Een controller tegen de muur, een gebroken toetsenbord, het is allemaal niks nieuws.

Daar komt dan ook deze les vandaan. Als je beter wil spelen, zorg er dan vooral voor dat je geen emotie toevoegt aan het spel. Blijf ijzig. Zoals met bijna alles, zul je een weg vinden uit de problemen zodra je hoofd rustig en op orde is.

Geheugen, geheugen, geheugen

Soms is het niet meer dan het herhalen van een handeling, steeds weer opnieuw, tot je kan onthouden wat er nou precies gebeurd. Een hoop mensen lijken te denken dat daar iets mis mee is. Er lijken veel mensen te zijn, die denken dat hier iets mis mee is. Maar sommige spellen zijn op die manier ontworpen – ze voelen comfortabel naarmate je steeds weer het zelfde level speelt en niet gefrustreerd raakt wanneer dit zo voelt. En, zoals hierboven vermeld, neem een pauze indien je toch boos wordt. Omdat de meeste spelletjes tegenwoordig op onze telefoons worden gespeeld, moeten we soms de telefoontjes tussendoor negeren – en niet de telefoon in tweeën breken.

Speel Tetris

Ja, serieus. Dit is het beste spel voor een training, omdat het je erg gecompliceerd laat denken en snel laat reageren. Tetris spelen, is een equivalent op de sensei, je dient steeds weer die steen te laten zakken, tot het perfect gebeurd is. Zodra je het niet meer weet: ga je terug naar de basis.

Sitemap | Adverteren | Contact | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2001 - 2015 NetSpelletjes