Wordt pro-gamer met deze 8 tips
Gamen is van ver gekomen, sinds de eerste dagen van Pong, Duck Hunt en natuurlijk niet te vergeten: Pac-Man. Toen bestond een competitie uit niet meer dan het behalen van een topscore in de lokale friettent of video hal. Tegenwoordig zijn er diverse toernooien, waar spelers enorme (geld) prijzen kunnen winnen als ze de eerste plek behalen. Dit heeft er voor gezorgd dat steeds meer gamers proberen om professioneel gamer te worden.


Je hebt nu dan ook professional-gamers vanuit de hele wereld, die met elkaar de strijd aan gaan. Soms lopen de prijzen wel in de miljoenen euro's. Gamen is een serieuze zaak. Dus als je een professionele game carrière in gedachte hebt, wat komt er dan eigenlijk bij kijken? Een hoop focus en toewijding is wat wij hebben ontdekt.

Of je nu binnen een team de beste wil zijn, of een competitie wil winnen, de volgende tips zullen je in elk geval op weg gaan helpen. Belangrijk om te onthouden is wel, dat spelen om van te leven heel anders is dan spelen voor de lol. Het vergt tijd, oefening en volharding om vandaag de dag te winnen in deze groeiende markt. Ben je klaar voor een uitdaging? Dan is dit wat je moet doen..

Kies je spel

Het is belangrijk om een spel te kiezen dat je aanspreekt. Met veel platforms ben je in staat om de klok rond tegen verschillende spelers over de hele wereld te spelen. Het gaat er namelijk niet om dat je willekeurige mensen vindt om tegen te spelen. Kies de sterkste tegenstanders uit en oefen.

Het spel dat je vindt, moet je aanspreken en je moet er erg goed in worden. Dit kan alleen met sterke tegenstanders. Zodra je het spel gevonden hebt, werk dan aan een reputatie. Wordt een sterke speler. Zowel voor het team als in single player modus.

Blijf gemotiveerd

Geld en winnen zijn natuurlijk de grote motivatie voor de professionele gamers. Maar winnen en geld verdienen is niet iets wat je vanaf de eerste dag al doet. Het is dus belangrijk om je motivatie vast te houden. Zodra je beter wordt en meer wint, zul je merken dat het vanzelf leuker wordt.

Bedenk dus verschillende manieren om tot die tijd je motivatie vast te houden. Wat voor veel gamers helpt, is het stellen van doelen. Win je (geld) prijzen? Misschien kan je dan eens gaan denken over nieuwe hardware..

Oefenen

We hebben het in een eerder artikel eigenlijk al gezegd. De kern van gamen, of je nu professioneel speelt of niet, is oefenen. Bekijk de verschillende tactieken. Bestudeer de game-play en zoek zelfs uit hoe je kunt verliezen. Verlies je? Zelfs dan leer je nieuwe dingen.

De spelers tegen wie je het op gaat nemen spelen dezelfde game. Misschien wel op dezelfde plek. Door de tactiek te bestuderen ontdek je hoe zij het spel aanpakken. Het kan je zelfs gaan lukken om het gedrag te gaan voorspelen. Dit helpt je natuurlijk enorm. Daarnaast leer je ook weer van de aanpak die deze spelers kiezen. Het kan je beter maken.


Werk aan je uitrusting

Je hebt een uitrusting nodig, die je in staat stelt om op de juiste manier je skills te kunnen toepassen in de competitie. Het is natuurlijk tof om een leuke, strakke PC te hebben, maar het meest belangrijk is toch echt dat die qua performance aansluit bij de manier waarop je speelt.

Je kan kijken naar een dun en licht game-notebook dat je mee kan nemen als je een meeting hebt met je team. Ook helpt het tijdens het reizen naar een competitie toe, je kan in elk geval door oefenen.

Een op maat samengestelde desktop computer zal er in elk geval voor zorgen dat je qua hardware up-to-date bent en mee kan gaan met de veranderende games. Zolang je een Xbox of een PlayStation hebt ben je in elk geval in staat om je snel aan te passen.

Wordt lid van de community

Het worden van een professionele gamer is voor een groot deel te danken aan je eigen talent. Toch speelt ook het zijn van een goed team speler en community lid een belangrijke rol. Voor je dus een spel kiest is het van belang om je eigen te maken met de (sociale) regels. Je zal namelijk deel gaan uitmaken van de game community.

Sluit je aan bij een team

Zodra je een serieuze reputatie aan het maken bent als goede gamer, is het belangrijk om een team te vinden. Ben je al echt goed? Dan zal het team je waarschijnlijk al gevonden hebben. Er zijn een hoop verschillende online fora waar je informatie over verschillende teams kan vinden.

Belangrijk is wel dat je een team zoekt dat eigenlijk sterker is dan dat jij bent. Je wil immers groeien en als 'underdog' leer je een stuk meer.

Speel toernooien

Ben je goed genoeg om in je eentje mee te doen? Of is je team sterk genoeg? Dan is het belangrijk om mee te doen met de verschillende toernooien. Test je skills en vaardigheden maar eens uit in zoveel mogelijk toernooien als mogelijk. Zowel lokaal, in de buurt, of online. Elk jaar zijn er wel toernooien die plaatsvinden dus er is altijd wel een plek om te kunnen oefenen.

Het enige droevige nieuws dat we je wel willen vertellen, is dat het winnen van een toernooi alleen natuurlijk niet genoeg is. Het is natuurlijk mooi om te zien dat je beter bent dan de rest, maar wat nog belangrijker is, is het niveau van het toernooi.

Spelen er andere pro-spelers mee? Dan is het natuurlijk een ander verhaal. Het winnen op grote live evenementen brengt je natuurlijk niet alleen respect, maar ook geld. Pro-gamen is een betaalde baan.


Zoek een sponsor

Het spelen van games op professioneel niveau kun je eigenlijk vergelijken met een topsporter. Het is dus belangrijk om over de juiste benodigdheden te beschikken om maar mee te kunnen blijven doen. Zorg dus voor een goede sponsor. Je bent bezig met het neerzetten van een carrière keus, een lifestyle. Het is dus belangrijk dat je de tijd -en overuren- erin stopt om er het maximale uit te halen.

Sitemap | Adverteren | Contact | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2001 - 2015 NetSpelletjes